top of page

Hallo

Bent u op zoek naar een nieuwe huisarts, die u begeleidt en adviseert inzake uw fysieke en mentale gezondheid? Welkom!

Mijn naam is Ria Balemans en ik ontvang u graag op mijn consultatie in de huisartsenpraktijk De Wijze Boom te Hérinnes. 

Dokter Ria, lachend
Hand op boom

Mijn visie en ervaring

Ik ben opgegroeid in regio Antwerpen en tweede uit een gezin van vier kinderen. Zelf ben ik mama van een zoontje. Ik hecht veel belang aan eerlijkheid en respect in menselijke relaties. Mijn familie en vrienden zijn erg belangrijk voor mij en ik vertoef graag in de natuur. Nieuwe avonturen dagen me uit, vandaar ook de stap om in mijn eentje dit medisch centrum op te richten!

In 2009 ben ik afgestudeerd als huisarts, na een tweetalig traject aan de ULB en de VUB te Brussel. Sindsdien heb ik een uitgebreide medische ervaring in de huisartsgeneeskunde, tropische geneeskunde, schoolgeneeskunde en spoedgeneeskunde. Ondertussen ben ik ook gediplomeerd spoedarts sinds 2021 (Capacité en Médecine d'Urgences, Université Paris Diderot, Frankrijk).

 

U kan bij mij terecht voor kwaliteitsvolle geneeskunde, volgens de laatste wetenschappelijke richtlijnen, toegankelijk voor alle leeftijdscategorieën en levensfases. Speels contact met kinderen en het opvolgen van zwangerschappen vind ik echt fijn. In mijn ogen speelt de huisarts een centrale rol in de eerstelijnsgeneeskunde. Ik zie het dan ook als mijn taak om die rol op mij te nemen, zo goed als ik kan. Natuurlijk verwijs ik u door, zo nodig. Ik zet in op ziektepreventie en moedig een verantwoordelijke patiëntenhouding aan. Laagdrempelige geneeskunde en een instant warm welkomstgevoel bij het binnengaan van de praktijk vind ik belangrijk.

Ik werk graag in een multidisciplinair teamverband. Zij die zich geroepen voelen (arts, verpleging, kinesitherapeut, logopedist, psycholoog, diëtist,...) om samen het professionele team te vormen in het medisch centrum De Wijze Boom, mogen mij altijd contacteren!

boomschors

Contact

Ik sta steeds open voor nieuwe ideeën en professionele samenwerking. Aarzel niet om me te contacteren!

069/84.66.04

bottom of page